bouwen aan een nieuwe campus

Op Spoor Noord, op dit ogenblik the place to be in Antwerpen, bouwt AP Hogeschool aan de nieuwe Campus Spoor Noord met ultramoderne aula’s, labo’s en praktijklokalen. Vanaf 2015-2016 werken 5000 studenten er aan hun toekomst.

Campus Spoor Noord bestaat uit twee campusgebouwen die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Het beloven architecturale hoogstandjes te worden waar het aangenaam studeren, sporten en vertoeven is en waar alle moderne studentenfaciliteiten worden voorzien: een uitgebreide bibliotheek, studentenrestaurants, stille studieruimten, een ondergrondse parking met fietsenstalling, …

Twee verschillende architectenbureaus tekenden voor de plannen. De architecten droegen er zorg voor dat beide gebouwen eenzelfde sfeer van rust en ruimte uitstralen. Zo vormen in beide gebouwen een groene patio en binnentuin de centrale ruimtes: een  ontmoetingsplek voor studenten, personeel en bezoekers. Net zoals de stad wordt campus Spoor Noord zo een plek waar mensen niet alleen werken en studeren, maar van gedachten wisselen en ontspannen.