NIEUW IJKPUNT

De Artesis Plantijn Hogeschool bouwt volop aan een nieuwe campus op Spoor Noord.
Vanaf academiejaar 2015-2016 zullen 5000 studenten van de AP Hogeschool er les volgen.
Hiermee engageert de hogeschool zich als partner in de ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel op Spoor Noord, waar de vroegere NMBS-terreinen nieuw leven worden ingeblazen.

Geschenk van de stad

Spoor Noord is een wijk in volle bloei. De stad Antwerpen heeft hiervoor de aanzet gegeven door er een hedendaags, duurzaam en uitgestrekt stadspark van 18 hectaren te maken. Een groene long in het noorden van de stad, waar onze studenten rust en ontspanning zullen kunnen vinden. Campus Spoor Noord van de AP Hogeschool sluit perfect aan bij deze oase in de stad, door er groene tinten aan toe te voegen: ecologische daken, een patio en een binnentuin.
Het is op deze spannende plek in de stad, waar niet alleen onderwijs en werk, maar ook ontspanning, cultuur, sport en ontmoetingen tussen verschillende generaties centraal staan, dat de AP Hogeschool haar nieuwe campus bouwt.

Geschenk aan de stad

Zoals Spoor Noord een geschenk is van de stad, zo wil campus Spoor Noord van AP Hogeschool ook een geschenk zijn aan de stad. Met dit nieuwe project krijgt Antwerpen er een ijkpunt bij. Het prachtige campusgebouw op de kop van Spoor Noord vormt, samen met de fietsersbrug, een nieuwe poort tot de stad en wordt zo de evenknie van het nieuwe justitiepaleis – ook wel het vlinderpaleis genoemd – aan de zuidelijke kant van de Leien.  

Pascale artesis-2532Van zodra de studenten van maar liefst 14 bacheloropleidingen in academiejaar 2015-2016 hun intrek nemen in de nieuwe campus, zal de AP Hogeschool de hele stad bestrijken: van op het Zuid (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) over het centrum (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Kronenburg, Meistraat, Lange Nieuwstraat) tot aan het noorden van de stad (Campus Spoor Noord).

Pascale De Groote
algemeen directeur AP Hogeschool